3. Zaterdag 12 september 2020

  Te 20 uur

  Ishtar en "My love", Europese liefdesliederen door de eeuwen heen.
 
 Liefde voor muziek, liefde voor de mensen, liefde voor het leven op deze unieke planeet.

Bij het grote publiek is Ishtar bekend als het vrolijke bandje dat in 2008 met “O Julissi” ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival in Belgrado. Maar Ishtar is meer dan dat.
Deze vriendengroep werd opgericht in 2001 en werd genoemd naar de Babylonische godin van de liefde, de seksualiteit, de oorlog, de wedergeboorte en de levensenergie.
De vriendschap en de gedeelde passie voor muziek en melodieën uit verschillende culturen, met de liefde als hoofdthema, leidde de groep naar een avondvullend programma met liefdesliederen uit de schatkamers van de Europese volksmuziek. De prachtige vocale en instrumentale bewerkingen hebben de intensiteit en schoonheid van deze muzikale pareltjes nog versterkt.
Soms sereen en ontroerend, een andere keer feestelijk en vreugdevol, passionele ballades, bruiloftsdansen, ontroerende klaagzangen, poëtische odes, schalkse spotdichten … dat alles mogen we verwachten van deze traditionele volksmuziek uit vele Europese landen. We doorkruisen Europa van Oost naar West, met een doorvoelde interpretatie en een hoogstaande muzikale uitvoering van liefdevolle songs.
Kortom, Ishtar brengt muziek om van te genieten, in de oorspronkelijke taal.

Comments