05. Reportage‎ > ‎

2. 24 februari 2019

Zonnige kleurenklanken!

 

Zondag 24 februari, zonovergoten lentedag.

Voor het concert overhandigden de organisatoren aan de vzw Indebuurt een mooie cheque. Initiatiefneemster Nele Moris gaf daarbij wat uitleg over de diverse activiteiten van Indebuurt: 

de geefwinkel, het ‘buurtcafé’ en vooral ook de voedselbank, die ondertussen al aan een 150 gezinnen steun verleent.

 

Ilse Van der Aa verwelkomde het publiek en stelde de muzikanten, de instrumenten en het programma voor: kamermuziek voor harp en dwarsfluit uit de tijd van Louis XVI en Napoleon. 

Het duo Aurélie Viegas - Wim Brabants deed ons uitkijken naar een hoogstaande uitvoering. En we werden niet teleurgesteld!

 

Aurélie bespeelde op virtuoze wijze haar historische Erardharp, een enkelvoudige pedaalharp met een schitterende resonantie, die de prachtige akoestiek van de kerk vulde. 

Het enthousiaste publiek kon genieten van haar zeer doorleefd en kundig spel.

En Wim, gewezen Mortseldorpenaar, hield de toehoorders helemaal in de ban van zijn virtuoos spel op de 8-kleppenfluit. Dit instrument vult de ruimte met een heel ander klankenpalet dan de hedendaagse dwarsfluit.

 

Het was mooi, zéér mooi, bij momenten adembenemend! Nu eens was de harp ‘hoofdact’ met de fluit als begeleiding, dan weer was het omgekeerd. Telkens was er volledige harmonie tussen beide muzikanten en hun instrumenten. 

Maar ook de originele poëziekeuze van vaste presentatrice Ilse Van der Aa boeide het publiek. Valentijn was echt niet veraf …

De concertgangers bleven na het concert nog lang napraten. De harp van Aurélie trok heel wat belangstellenden aan, en Aurélie gaf met plezier uitleg. 


Comments