05. Reportage‎ > ‎

2. 9 februari 2020

Muzikale storm in de Sint-Benedictuskerk

Zondag 9 februari 2020. Code oranje omwille van de storm Ciara. Rukwinden tot over de 100 per uur ‘teisterden’ onze contreien. Maar in de Sint-Benedictuskerk waaide een heel andere storm: een muzikale!

De meeste muziekliefhebbers hadden zich niet laten afschrikken door de weersvoorspelling. Ruim 150 aanwezigen trotseerden het noodweer om te komen luisteren naar ”Ave Maria”, een programma met minder gekende, maar wondermooie composities.
Organist Tom Van Der Plas opende het concert met prachtige orgelvariaties op Ave Maria van Arcadelt, gecomponeerd door Franz Liszt.
Er was voor een mooie afwisseling gezorgd: orgelsolo, orgel met sopraan, orgel met trompet, en in het tweede deel orgel, trompet en sopraan samen.
De melodieën van César Franck, Jehan-Ariste Alain, Giulio Caccini en Robert Schumann (prachtige fuga op “Bach”) deden de storm helemaal vergeten. Trompettist Guy Godts toonde hoe ontroerend en melodieus orgel en trompet samen kunnen klinken. Voeg daarbij het prachtige timbre van sopraan Barbara Somers, in complete harmonie met de twee instrumenten.
Kippenvelmomenten bij de vleet, met onder meer Mein glaubliches Herze van J.S. Bach, Ave Maria van F. Lopez, Caccini en Alain, Let the bright seraphim” van Haendel, …
Tussendoor verzorgde lse Van der Aa de bindteksten en bracht ze ontroerende stukjes poëzie van onder anderen Toon Hermans en Marcel Pira.
Met een ‘stormachtig’ applaus werden de artiesten door het publiek bedankt voor hun schitterende prestatie. Met een spontaan bisnummer als resultaat. Het was een namiddag puur genieten!

Goede doelen

De stuurgroep ‘Mortsel-Dorp Concerten’, die de opbrengst van de concerten steeds schenkt aan goede doelen, overhandigde vervolgens een cheque van 700 euro aan de Ark, een leefgemeenschap voor mensen met een beperking, met onder andere vestigingen in Mortsel en Boechout. De cheque was een welgekomen geschenk bij de lopende verbouwingswerken.

Comments