05. Reportage‎ > ‎

1. 20 oktober 2018


Swingend High5! bekoort concertgangers!

Het houtblaaskwintet High5! had een heel aantrekkelijk en toegankelijk programma samengesteld.

 

De start werd gegeven met een Divertimento in vier deeltjes van Joseph Haydn. Vervolgens kwam een moderne Russische tango aan bod van componist Koen Dejonghe. Een componist van bij ons! Zijn ouders en zus wonen nog steeds in de Kerkstraat, en zijn héél trouwe aanwezigen op onze concerten. Voor hen een fijne belevenis, waar jammer genoeg hun zoon en broer zelf niet bij kon aanwezig zijn …

Er waren ‘three Shanties’, moderne verpakkingen van herkenbare melodietjes, en een ‘bewerking met kwinkslag’ van een stukje Beethoven, met Bossa Nova-inslag!

We genoten vervolgens van vijf oude Hongaarse dansen, de Libertango van Astor Piazzolla, drie stukjes uit Carmen van Georges Bizet, twee Strauss-Polka’s, en tot slot de Vlucht van de hommel van componist Rimsky-Korsakov.

Na overvloedig applaus van het publiek gaven deze stuk voor stuk virtuoze artiesten nog een bisnummer ten beste. Hoge klasse, deze High5! Dat dient gezegd!

 

Daartussendoor weefde Ilse Van der Aa weer de gebruikelijk stukjes poëzie. Ze wist ons onder meer te verrassen met een gedicht van Marcel Pira, de grote woordkunstenaar die wij Mortselaars zeker nooit zullen vergeten.

 

Cheque voor De Kompanie vzw

De stuurgroep kon met veel plezier aankondigen dat ze van de opbrengst van de concerten een goed doel wil steunen. Deze avond was vzw De Kompanie uitgenodigd om een cheque van zevenhonderd euro in ontvangst te nemen. Deze vzw kan alle hulp gebruiken voor het nieuwbouw-woonproject voor haar volwassenen met beperking. Na het concert had hun verkoopstand (zie foto) met eigen gemaakte producten nog aardig wat succes!

 

Na het concert bleven aanwezigen en artiesten nog gezellig hangen bij een drankje en hapje.

Het was weer goed, héél goed!


Comments