05. Reportage‎ > ‎

3. 28 april 2019

Wervelend, meeslepend én hoogstaand!

 

Het derde concert van het seizoen zou een voltreffer worden! Een lange rij wachtenden stond voor de zijdeur van de kerk. Met meer dan 300 waren ze opgedaagd, want dit beloofde ‘een specialleke’ te worden.

 

Dirigente Ada Bakelants en echtgenoot/pianist Wim Verhulst zorgden met de vier koren Sterling, samen goed voor 70 zangers (kleuters, kinderen, tieners en jongeren), voor een gevarieerde namiddag onder de titel “Rhythm of Life”.

Maar er was meer. Dankzij de samenwerking met Koor&Stem Antwerpen organiseerde Ada vooraf twee workshops, waarbij ze een groepje van 27 leerlingen uit basisschool De Tandem meenam in het verhaal van het concert.

 

Van bij de aanvang zat de sfeer er volop in. Het kinderkoor opende het geheel met een internationaal repertoire. Prachtig, hoe ze de diverse talen hanteerden en tegelijk goochelden met handen en voeten en … parapluutjes! 

Uiteraard zorgden de kleuters voor een speelse noot, waarbij de vele ouders en grootouders vertederd toekeken.

De tieners reisden met hun internationaal repertorium de ganse wereld rond, tot bij de Zulu’s toe. 

De jongeren, met enkele prachtige solisten in de rangen, bezongen op intense wijze “the beauty of the earth”. Hun hoogstaande vertolking bezorgde menig toeschouwer kippenvel!

Tijdens elke overgang konden de leerlingen van De Tandem laten horen dat Ada er op korte tijd in geslaagd was om hen te integreren in het geheel.

Het concert eindigde met een prachtige apotheose, waarbij de ‘Sterlingers’ en ‘Tandemrijders’ alle negentig op het podium stonden. Met een daverend applaus als beloning.

De stuurgroep overhandigde na het concert nog een mooie cheque aan Bart Faes van Ritmica Thuishaven. En daarna was het tijd om bij een hapje en een drankje nog wat na te genieten.


Een cheque overhandigd aan Thuishaven Ritmica

Comments